Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

th-400 kickdown

Discussion in 'The Garage' started by slackjawsk5, Apr 4, 2006.

  1. slackjawsk5

    slackjawsk5 Registered Member

    Joined:
    Jan 29, 2006
    Posts:
    38
    Likes Received:
    0
    Location:
    berlin,wisconsin
    i posted earlier on the year specific board and was informed that my turbo 400 tranny doesn't have a detent cable and instead it is electrical kickdown via the gas pedal to switch is this true? and if so does anyone have pictures of this setup. i have been tring to resolve this problem and cant figure it out.

    when i floor it there is no kickdown


    thanks guys:doah: :dunno:
     
  2. BranndonC

    BranndonC 3/4 ton status

    Joined:
    Mar 18, 2002
    Posts:
    8,591
    Likes Received:
    0
    Location:
    Anaheim, Ca
  3. wayne

    wayne 3/4 ton status

    Joined:
    Feb 1, 2001
    Posts:
    6,178
    Likes Received:
    0
    Location:
    Carlisle, Pa
    I have a th400 in my 90 and never hooked the kickdown up. I just shift it down manually when needed. I might eventually hook it up but I doubt it. Yes it is electronic. There are several kits available to make it work.
     
  4. sweetk30

    sweetk30 professional hooker Premium Member

    Joined:
    Nov 1, 2004
    Posts:
    25,544
    Likes Received:
    540
    Location:
    horseheads , ny 14845
    i just got them now for ya.

    kickdown 001.jpg

    kickdown 002.jpg
     
  5. slackjawsk5

    slackjawsk5 Registered Member

    Joined:
    Jan 29, 2006
    Posts:
    38
    Likes Received:
    0
    Location:
    berlin,wisconsin
    sweet is that the way a th-400 kicks down and does it matter that i have a b&m quickshifter
     
  6. sweetk30

    sweetk30 professional hooker Premium Member

    Joined:
    Nov 1, 2004
    Posts:
    25,544
    Likes Received:
    540
    Location:
    horseheads , ny 14845
    thats the exact factory setup. the 3 bolts on your gas pedel piviot point come off and remove the stock plate and bolt this on and plug in the power wire to the fuse panel and run the orange to the tranny. bam its that simple. shifter dont mader as it runs off the gas pedel.
     
  7. slackjawsk5

    slackjawsk5 Registered Member

    Joined:
    Jan 29, 2006
    Posts:
    38
    Likes Received:
    0
    Location:
    berlin,wisconsin
    sweet dont mean to be a pain in your rear but where does it hook up to the tranny im use to the cable style
     
  8. sweetk30

    sweetk30 professional hooker Premium Member

    Joined:
    Nov 1, 2004
    Posts:
    25,544
    Likes Received:
    540
    Location:
    horseheads , ny 14845
    left side 1 flat spade plug. near rear just above pan rail:D

    anything else :confused: :D
     
  9. slackjawsk5

    slackjawsk5 Registered Member

    Joined:
    Jan 29, 2006
    Posts:
    38
    Likes Received:
    0
    Location:
    berlin,wisconsin
    yeah the spade plug was standard on the tranny? and where can i get one of those?
     
  10. sweetk30

    sweetk30 professional hooker Premium Member

    Joined:
    Nov 1, 2004
    Posts:
    25,544
    Likes Received:
    540
    Location:
    horseheads , ny 14845
    plug on wire or tranny end?
     
  11. slackjawsk5

    slackjawsk5 Registered Member

    Joined:
    Jan 29, 2006
    Posts:
    38
    Likes Received:
    0
    Location:
    berlin,wisconsin
    where can i get one of those switches
     
  12. sweetk30

    sweetk30 professional hooker Premium Member

    Joined:
    Nov 1, 2004
    Posts:
    25,544
    Likes Received:
    540
    Location:
    horseheads , ny 14845
  13. slackjawsk5

    slackjawsk5 Registered Member

    Joined:
    Jan 29, 2006
    Posts:
    38
    Likes Received:
    0
    Location:
    berlin,wisconsin
    thanks alot sweet,i thought you might of wanted to get rid of your hahahaha
     

Share This Page