Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

th350 still shifts weird

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by the excuse, May 30, 2004.

  1. the excuse

    the excuse 1/2 ton status

    Joined:
    Dec 9, 2003
    Posts:
    209
    Likes Received:
    0
    Location:
    san diego
    when i first start up my blazer the 350 trannsmition wont go into gear for about 7 seconds. if i rev it it will pop into gear faster but it will also be slamming into gear. whats the deal? i have it at the right level of fluid too.
     
  2. boz42

    boz42 1/2 ton status GMOTM Winner

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Posts:
    3,181
    Likes Received:
    0
    Location:
    Hopewell, Tn 38058
    i had a 2wd that did that. it was the frt pump. if u got to replace the pump u might as wwell rebiuld it.

    there might be something else that can cause it but i don't know. i would go by a local tranny shop & ask them
     
  3. 84_Chevy_K10

    84_Chevy_K10 Banned

    Joined:
    May 30, 2001
    Posts:
    17,669
    Likes Received:
    0
    Location:
    IL, USA
    I had the same problem with my TH 400 two years ago.
     
  4. POWERMAD

    POWERMAD 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 4, 2001
    Posts:
    3,466
    Likes Received:
    0
    Location:
    Oregon
    [ QUOTE ]
    I had the same problem with my TH 400 two years ago.

    [/ QUOTE ]
    Ya finished the story short.. what fixed it?
     
  5. or2play

    or2play 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 22, 2002
    Posts:
    657
    Likes Received:
    0
    Location:
    Yuma, Arizona
    Sounds like a pump. If it is, might as well rebuild the whole thing anyways. It doesn't matter what gear you shift into, takes the same amount of time to go into gear?
     

Share This Page