Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Those who have swapped 700r4 for 350 ... linkage ???

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by K1Orion, Mar 4, 2003.

  1. K1Orion

    K1Orion 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 8, 2003
    Posts:
    812
    Likes Received:
    1
    Location:
    st.louis,MO
    I am swapping a 700r4 in place of the factory th350. I am wondering how others who have done this swap hooked up their sgift linkage. Are you able to shift to all gears? I know I can hook up the factory linkage, but won't the steering column affect the ability to shift to all gears? /forums/images/graemlins/confused.gif
     
  2. Mr GearHead

    Mr GearHead Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2002
    Posts:
    10
    Likes Received:
    0
    Location:
    Atlanta, GA
    I have a '77 that I put a 700r4 in and just used the stock linkage. There was enough travel in the colum to reach all the gears but frist was close. I had a frend with a '78 K1500 that did the same thing and he had no problems. He also went to the dealer and bought a gear indicator from a newer model and put it in his gague cluster so he has the D with the little circle around it.
     
  3. 85army tank

    85army tank 1/2 ton status

    Joined:
    Sep 25, 2002
    Posts:
    276
    Likes Received:
    0
    Location:
    southren mn
    /forums/images/graemlins/k5.gifi swaped from a 700 to a 350 and just used the stock linkage i think i might have used the lever from the 700 but i cant remember i hope this helps /forums/images/graemlins/k5.gif
     
  4. Calclips

    Calclips 1/2 ton status

    Joined:
    Apr 4, 2001
    Posts:
    1,005
    Likes Received:
    0
    Location:
    Swartz Creek, Michigan/Flint while in school
    If it dosen't work right, just hook up some kind of a floor shifter.
     
  5. Ryan B.

    Ryan B. 3/4 ton status GMOTM Winner

    Joined:
    Jul 18, 2001
    Posts:
    5,693
    Likes Received:
    0
    Location:
    CA
    When you unhook the linkage off the tranny, you'll notice the column shifter is now loose throught the whole range...
    The detents or "clicks" are in the tranny not in the column shifter...
    The only problem you should have is the needle won't line up right where it says P-R-N-3-2-1 or whatever.
     
  6. TorkDSR

    TorkDSR 1/2 ton status

    Joined:
    Sep 1, 2001
    Posts:
    1,258
    Likes Received:
    0
    Location:
    bucks co pa
    i cant get first...art carr should help! /forums/images/graemlins/thumb.gif
     

Share This Page