Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

towin with the 6.2

Discussion in 'The Garage' started by KGsK5, Oct 12, 2006.

  1. KGsK5

    KGsK5 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Posts:
    343
    Likes Received:
    0
    Location:
    Havre de Grace, Maryland
    a buddy of mine wants to go up to rouche creek... but he needs someone to tow his jeep. id like to go up with him and help him out but just wanted some opinions on how the blazer would tow his jeep. i know it would not be very good on fuel... any opinions?
     
  2. k204dr

    k204dr 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 27, 2004
    Posts:
    463
    Likes Received:
    0
    Location:
    TN
    it'll be slow, but it will do it. fuel mileage wont be bad either. just don't leave it in overdrive, unless you want to kill your trans.
    you need to boost that thing!
     
  3. KGsK5

    KGsK5 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Posts:
    343
    Likes Received:
    0
    Location:
    Havre de Grace, Maryland
    boost... hopefully ill have my buddy hook me up this summer... but your sayin just lock it in 3rd?
     
  4. colbystephens

    colbystephens 1 ton status GMOTM Winner

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    10,924
    Likes Received:
    20
    Location:
    Oregon
    if you put a 700 in 3rd, it will run the lower gears too. in mine, when i had the 700, it only showed 123D, and if i put it in 3, it ran all three gears just no OD, as opposed to putting it in 2 where it only runs 2nd, etc.
     
  5. KGsK5

    KGsK5 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Posts:
    343
    Likes Received:
    0
    Location:
    Havre de Grace, Maryland
    yeah. aight i may give it a run then... or i may just get my other friend to use his dads new burb to tow it with
     
  6. beater_k20

    beater_k20 Banned

    Joined:
    Dec 9, 2003
    Posts:
    10,276
    Likes Received:
    0
    Location:
    Elkhart, IN
    there was something wrong with that trans. of all of them that i have ever owned, putting one in "2" resulted in 1st and 2nd gear.
     
  7. KGsK5

    KGsK5 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Posts:
    343
    Likes Received:
    0
    Location:
    Havre de Grace, Maryland
    wow.. yeah now that i re read that... thats what i thought too... that it ran the gear that you put it into and all the lower gears
     
  8. colbystephens

    colbystephens 1 ton status GMOTM Winner

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    10,924
    Likes Received:
    20
    Location:
    Oregon
    well, actually, i guess the whole comment about the 2 was based on assumption. sorry. :oops: i never really used 2, used 1, 3, D tho. :)
     
  9. tRustyK5

    tRustyK5 Big meanie Staff Member Super Moderator GMOTM Winner Author

    Joined:
    Jul 23, 2000
    Posts:
    36,170
    Likes Received:
    1,380
    Location:
    E-town baby!
    A lot of older ford tranny's do that though. Put it in "2" and it'll start off in second and of course never shift out of second. Actually pretty handy with a 2WD in the snow...being able to lug it a bit to get going works quite well.

    No stock GM auto that i've ever driven did that though.

    Rene
     
  10. colbystephens

    colbystephens 1 ton status GMOTM Winner

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    10,924
    Likes Received:
    20
    Location:
    Oregon
    interesting. i once had a discussion with a cousin about what it means when you're in gear "2" or any other specified gear, and i had always thought you had the gears below it, but he said that it stayed in 2 only. well, he had a ton more knowledge about vehicles at the time than i did, so i took his word for it. interestingly, he was only around old fords and toyotas... don't know about the toyotas, but maybe it was the ford thing that made him think that way.
     
  11. u2slow

    u2slow 1/2 ton status

    Joined:
    May 9, 2001
    Posts:
    2,217
    Likes Received:
    0
    Location:
    BC Canada
    4L60E's do it... at least in 2 different '93 S10s that I've driven.
     
  12. tRustyK5

    tRustyK5 Big meanie Staff Member Super Moderator GMOTM Winner Author

    Joined:
    Jul 23, 2000
    Posts:
    36,170
    Likes Received:
    1,380
    Location:
    E-town baby!
    Cool, I've never driven anything with the 4L60E so I wouldn't know.

    Rene
     

Share This Page