Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Tranny adjustment

Discussion in 'The Garage' started by hunterguy86, May 1, 2005.

  1. hunterguy86

    hunterguy86 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 10, 2005
    Posts:
    2,477
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Marcos, Texas
    My 700R4 really jumps into gear hard when shifting into drive or into reverse from park or neutral. I was told that "the cable" probably needs to be adjusted. What does that mean. Is there anything I can adjust on this thing or do I need to take it to the tranny shop to get it done?
     
  2. WhiteBurb

    WhiteBurb 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    307
    Likes Received:
    0
    Location:
    Louisiana
    You're talking about the TV cable. I messed with mine but caused even more drama so I ended up taking it into the shop. They set it up right for free so it was worth the trip.
     
  3. ryoken

    ryoken Puppy Fabricator Premium Member GMOTM Winner

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Posts:
    29,624
    Likes Received:
    1,380
    Location:
    Jersey Shore
  4. 85mudblazin

    85mudblazin 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 26, 2004
    Posts:
    3,951
    Likes Received:
    0
    Location:
    Austin,TX
    What is your idle set at?? Mine used to do that and it was because my idle was to high and it would put a shock load on the drivetrain, if your idle is fine then you need to get a tranny pressure guage to properly adjust your T.V cable.
     
  5. hunterguy86

    hunterguy86 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 10, 2005
    Posts:
    2,477
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Marcos, Texas

Share This Page