Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

tranny problems?

Discussion in 'The Garage' started by big dan, Apr 23, 2006.

  1. big dan

    big dan 1/2 ton status Premium Member

    Joined:
    Aug 1, 2005
    Posts:
    2,656
    Likes Received:
    29
    Location:
    Arkansas
    I entered a local mud bog this weekend and it was kind of a joke, only about 7 entered so they didnt have any competition but there was some deep mud and it was fun. I ran through the pit a couple of times until my starter got filled with mud. I fixed that and when I went to drive again it wouldnt shift into 3rd (th350 by the way). I checked the fluid and the shifter linkage and found no problems. I decided to try and baby it home and about 5 miles down the road it started shifting again. Now it shifts like normal and doesnt slip but it is leaking a lot of fluid when I drive it. Its coming from the front up by the torque convertor and the front pump. Does anybody know what I may have scewed up?
    thanks
     
  2. big dan

    big dan 1/2 ton status Premium Member

    Joined:
    Aug 1, 2005
    Posts:
    2,656
    Likes Received:
    29
    Location:
    Arkansas
    ttt. can anybody help me?
    thanks
     
  3. wraenking

    wraenking 1/2 ton status

    Joined:
    Apr 30, 2003
    Posts:
    1,493
    Likes Received:
    0
    Location:
    Toms River, NJ
    well it sounds like you need to change out the front pump seal at the least, and hopefully thats all you will have to do.
     
  4. big dan

    big dan 1/2 ton status Premium Member

    Joined:
    Aug 1, 2005
    Posts:
    2,656
    Likes Received:
    29
    Location:
    Arkansas
    ok. Ill try that and hope its all. thanks
     

Share This Page