Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

tranny question

Discussion in 'The Garage' started by 409demon, Oct 11, 2004.

  1. 409demon

    409demon Registered Member

    Joined:
    Oct 9, 2004
    Posts:
    19
    Likes Received:
    0
    Right now i have a lock up 350/208 in my blazer. I fried the tranny(the fluid looks like coffee) with my new engine and need to upgrade. i want to get rid of the slip yoke but try and keep my drive shafts. any ideas if a th400/205 or 350/205 are any wheres near the same length as a 350/208? Can you convert a 208 to a fixed yoke? /forums/images/graemlins/dunno.gif

    Thanks
     
  2. smokkey1

    smokkey1 1/2 ton status

    Joined:
    Jan 7, 2004
    Posts:
    2,677
    Likes Received:
    2
    Location:
    Los Angeles, CA
    I think the th400 and the th350 are the same lenght might be off a couple of inches. And there is an SYE kit for the np208 ORD has them. Some one will chime in with more info.
     
  3. divorced

    divorced 3/4 ton status

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Posts:
    5,115
    Likes Received:
    0
    Location:
    .
    If you swap from a slip yoke to a fixed yoke rear output you will need to cut your rear shaft and weld a slip onto the tube. Your driveshafts won't "bolt right up"
     
  4. 409demon

    409demon Registered Member

    Joined:
    Oct 9, 2004
    Posts:
    19
    Likes Received:
    0
    I cant find a SYE for a 208 on ORD. What about the half dodge/chevy combo how do you do that?

    Thanks
     
  5. btolenti

    btolenti 1/2 ton status

    Joined:
    Sep 28, 2003
    Posts:
    644
    Likes Received:
    0
    Location:
    Gilroy, CA
    there are no good SYEs for the 208 other than the swap with Dodge parts, which is no cake walk, or so I have heard...
     

Share This Page