Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Transmission Help

Discussion in 'The Garage' started by dirtyburb, Jul 5, 2004.

  1. dirtyburb

    dirtyburb Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Posts:
    16
    Likes Received:
    0
    the tran shop just finished my th350 and well the output shaft is to long. they said the theres only one th350 and the out put is not wrong becose there is only one. so what do i do im trying to mount it up to my np205 but it wont work. i know there is another output i just need to find it does anyone know where i can. thanx
     
  2. dirtyburb

    dirtyburb Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Posts:
    16
    Likes Received:
    0
  3. skratch

    skratch 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 28, 2003
    Posts:
    1,646
    Likes Received:
    0
    Location:
    Gorveport, OH
    I'd look at Advanceadapters.com they're sure to have what you need or the info your trans shop is lacking. /forums/images/graemlins/waytogo.gif
     
  4. dirtyburb

    dirtyburb Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Posts:
    16
    Likes Received:
    0
    all advanced adapters has is the output for a 700r4 to hook up to a np205 i just need the stock one someone must know where i can get this iv looked all over the net im begging please /forums/images/graemlins/1zhelp.gif
     
  5. fortcollinsram

    fortcollinsram 1/2 ton status

    Joined:
    Nov 8, 2001
    Posts:
    2,261
    Likes Received:
    0
    Location:
    Fort Collins, CO
    did they put a 2wd shaft in it?

    Chris
     
  6. big83chevy4x4

    big83chevy4x4 3/4 ton status

    Joined:
    Mar 22, 2002
    Posts:
    6,587
    Likes Received:
    0
    Location:
    Sheridan, Michigan
    acording to my book, the 4x4 th350 output shafts are all the same. /forums/images/graemlins/dunno.gif

    how much longer is it than you need? they might have put a 2wd shaft in it /forums/images/graemlins/dunno.gif
     
  7. dirtyburb

    dirtyburb Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Posts:
    16
    Likes Received:
    0
    it sticks out of the adapter about 3 inches
     
  8. big83chevy4x4

    big83chevy4x4 3/4 ton status

    Joined:
    Mar 22, 2002
    Posts:
    6,587
    Likes Received:
    0
    Location:
    Sheridan, Michigan
    did you put the tcase on it yet?
     
  9. dirtyburb

    dirtyburb Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Posts:
    16
    Likes Received:
    0
    no becose it wont get close enough to bolt to the t-case after you put the sleeve on it, the adapter is about 4-5 inches from the t-case, and i thought they used a longer trans. output on the np208 than the 205 if what yall are saying is true ill have to figure it out ill try and post some pics tomarow
     
  10. big83chevy4x4

    big83chevy4x4 3/4 ton status

    Joined:
    Mar 22, 2002
    Posts:
    6,587
    Likes Received:
    0
    Location:
    Sheridan, Michigan
    the 208s did use a longer output shaft. my book only shows upto 80, in 81 is when the 208 started 82 most vechicles got a 700r4.

    if its 4-5 inches from the adapter and tcase when mocked up, then it sounds like they put a 2wd output in it.
     

Share This Page