Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

Truck hesitating/ shifting sloppy

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by BillyBob, Dec 31, 2001.

  1. BillyBob

    BillyBob 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 23, 2000
    Posts:
    557
    Likes Received:
    1
    Location:
    Dumont, NJ
    Well, I dunno what this is all about, but the truck feels like it hesitates to downshift between 2nd and third... and when it's in 3rd, around 35MPH, it feels like it jumps a little bit. Kinda like when I had a lockright in my other truck. But as far as I know, this truck doesn't have a locker/posi. I'm wondering if it's my ignition. I just replaced the plugs/wires about 3K ago, maybe less. And the carb was rebuilt about 6K ago. I shift the trans manually, but never abuse it to the point of it possibly breaking. Any ideas?

    <a target="_blank" href=http://billybob87k5.50megs.com>Homepage of Porky & Stinky</a>
    ".. Sanatarium.. leave me be..."
     
  2. KRAZIE87K5

    KRAZIE87K5 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 23, 2001
    Posts:
    3,369
    Likes Received:
    0
    Location:
    Chicago, IL
    Looks like a vacuum issue to me... What kind of trans is it? You prolly lost / broke the trans vac line, which would explain both problems!!! [​IMG]

    <font color=red>GOT MUD???</font color=red>
    My license plate reads:<font color=blue> 8 YR SUV</font color=blue>
    454/TH400/NP205 - 14BFF/D60/w/ 4.10s - 36" TSLs
     
  3. BillyBob

    BillyBob 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 23, 2000
    Posts:
    557
    Likes Received:
    1
    Location:
    Dumont, NJ
    it's a 700R4.. where's the vac. line on this thing?

    <a target="_blank" href=http://billybob87k5.50megs.com>Homepage of Porky & Stinky</a>
    ".. Sanatarium.. leave me be..."
     
  4. HarryH3

    HarryH3 1 ton status Author

    Joined:
    May 31, 2000
    Posts:
    10,384
    Likes Received:
    2
    Location:
    Georgetown, TX
    No vacuum line on a 700R4. [​IMG] That symptom would only apply to Turbo 350's and 400's. On a 700R4, the TV cable provides most of the input from the engine about how hard to shift. If it's adjusted wrong, then the line pressures in the tranny will not be right. Check out <a target="_blank" href=http://www.700R4.com>www.700R4.com</a>. They have instructions on setting the TV cable properly.

    <font color=black>HarryH3 - '75 K5</font color=black>
    <a target="_blank" href=http://www.angelfire.com/super/ThunderTruck>www.angelfire.com/super/ThunderTruck</a>
    It's a great day to be alive...
     
  5. riz

    riz 3/4 ton status

    Joined:
    Mar 7, 2000
    Posts:
    6,026
    Likes Received:
    0
    Location:
    Wisconsin
    <font color=purple> Sounds like a TV cable issue to me ........ have you done any recent mods to your carb or carb linkage ?

    L8r,
    . Riz . <a target="_blank" href=http://www.geocities.com/rizmonkey>www.geocities.com/rizmonkey</a>

    <font color=purple> BOW CHICKA BOW WOW !
     

Share This Page