Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

voltage setting for TPS

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by Blazin Obsession, May 17, 2002.

  1. Blazin Obsession

    Blazin Obsession Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2001
    Posts:
    64
    Likes Received:
    0
    Location:
    B.C Canada
    I have an 88 Blazer and have to set up the throttle position sensor on a Holley TBI, can someone tell me what the voltage should be at idle?
    Thanks
    Ken
     
  2. BurbinOR

    BurbinOR 3/4 ton status

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    5,829
    Likes Received:
    0
    Location:
    Oregon
    Not 100% sure on your's but a typical TPI TPS setting is .54 +/- .07. I'm sure someone with TBI will chime in............
     
  3. HarryH3

    HarryH3 1 ton status Author

    Joined:
    May 31, 2000
    Posts:
    10,384
    Likes Received:
    2
    Location:
    Georgetown, TX
    BlazzinOR was close, but his dyslexia kicked in. /forums/images/icons/wink.gif 0.45 volts is what you're looking for in the idle position. /forums/images/icons/cool.gif
     
  4. Blazin Obsession

    Blazin Obsession Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2001
    Posts:
    64
    Likes Received:
    0
    Location:
    B.C Canada
    Thanks for the help
    Ken
     
  5. BurbinOR

    BurbinOR 3/4 ton status

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Posts:
    5,829
    Likes Received:
    0
    Location:
    Oregon
    Umm, no................TPI is .54.............
     
  6. Blazin Obsession

    Blazin Obsession Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2001
    Posts:
    64
    Likes Received:
    0
    Location:
    B.C Canada
    I tried both ways and the correct setting seems to be .54 volts.
    thanks
    Ken
     
  7. HarryH3

    HarryH3 1 ton status Author

    Joined:
    May 31, 2000
    Posts:
    10,384
    Likes Received:
    2
    Location:
    Georgetown, TX
    I just looked up the specs in a factory service manual for '87 trucks. It says .60 volts for all TBI V8's. Go figure... /forums/images/icons/blush.gif And yep, the '87 'vette manual calls for .54 volts, just as Frank said. I had the .45 stuck in my mind and now it's driving me crazy that I can't think of where I read it! /forums/images/icons/cool.gif
     

Share This Page