Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

water temp sending unit?

Discussion in 'The Garage' started by 83PJW, Dec 17, 2006.

  1. 83PJW

    83PJW 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 18, 2002
    Posts:
    160
    Likes Received:
    0
    Location:
    leavenworth, ks
    Water Temp Gauge quit working after I was "cleaning up" wires on the fire wall. A wire comes off of the unit (attached to the block) and disappears into the wire harness, I traced it to the end of the wire and I found that it was un-clipped. My problem is that I cannot find out where it plugs into? I looked for about an hour today and got fed up. Sometime the most simple things huh????:doah:

    does anyone know where that wire should plug into?
     
  2. sunnyc123abc

    sunnyc123abc 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 12, 2005
    Posts:
    636
    Likes Received:
    0
    Location:
    SoCal
    mine plugs into the sensor which is right below the exhaust manifold, between the first two spark plugs on the driver side.
     
  3. 83PJW

    83PJW 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 18, 2002
    Posts:
    160
    Likes Received:
    0
    Location:
    leavenworth, ks
    no, I have that end figured out... it is the other end that is killing me.
     
  4. dyeager535

    dyeager535 1 ton status Premium Member

    Joined:
    Dec 13, 2000
    Posts:
    26,982
    Likes Received:
    191
    Location:
    Roy WA
    I'm pretty certain it goes straight into the instrument panel connector after going through the firewall connector.

    What's the end look like you are dealing with?
     
  5. 83PJW

    83PJW 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 18, 2002
    Posts:
    160
    Likes Received:
    0
    Location:
    leavenworth, ks
    the wire from the unit itself is brown/tan colored, with a brown connector on the end. I believe it connects onto another wire somewhere but I can't find one. I might have to see if I burnt a wire in two???
    Where on the firewall does temp gauge wire go through?
     
  6. dyeager535

    dyeager535 1 ton status Premium Member

    Joined:
    Dec 13, 2000
    Posts:
    26,982
    Likes Received:
    191
    Location:
    Roy WA
    Goes through the firewall connector. I'd check if I were at my truck to look. Someone might be able to tell you which cavity on the firewall side it should be clipped into. Kind of a weird blade type connector.
     
  7. 83PJW

    83PJW 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 18, 2002
    Posts:
    160
    Likes Received:
    0
    Location:
    leavenworth, ks
    ok i will check the cluster one more time.... If anyone is stuffed under the hood today, please check it out and tell me where the Mother friggan' thing plugs into... thanks again.....
     

Share This Page