Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

What size fuse for a tach and temp gauges?

Discussion in '1973-1991 K5 Blazer | Truck | Suburban' started by will89, Apr 14, 2003.

  1. will89

    will89 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 21, 2002
    Posts:
    104
    Likes Received:
    0
    Location:
    nomad
    I was told that it is a good idea to use inline fuses on my new temp and tach gauges. I want to put one on each but Im not sure how big of a fuse to put in. Gauges don't draw that much right? Is 5amps enough??

    thanks guys,
    j
     
  2. heavy4x4

    heavy4x4 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 28, 2002
    Posts:
    3,270
    Likes Received:
    0
    Location:
    Delafield, Wisconsin
    I've got a 3amp fuse in the power feed for my tach. Lowest size I could find...and it hasn't blown yet.
     
  3. will89

    will89 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 21, 2002
    Posts:
    104
    Likes Received:
    0
    Location:
    nomad
    Sounds good. Is there any reason a temp gauge would draw more than a tach- and need a higher rated fuse?

    thanks heavy
     

Share This Page