Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

windsheild wiperr problem...

Discussion in 'The Garage' started by 84gmcjimmy, Feb 13, 2005.

  1. 84gmcjimmy

    84gmcjimmy 1 ton status

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Posts:
    12,838
    Likes Received:
    0
    Location:
    B.C. CANADA
    I've noticed a few times in the Jimmy that when I go to put on the windsheild washer it won't work. It will only go on low if I move the swtich thing around a bit. And "high" doesn't even work. What is wrong? Lose wires?
     
  2. sled_dog

    sled_dog 1 ton status

    Joined:
    Sep 3, 2002
    Posts:
    16,870
    Likes Received:
    0
    Location:
    Austin, TX
    What do you do to make it come back? It just randomly does? My 84 used to have a problem where it wouldn't start in low, so I had to turn to High then back to Low to get it to go.
     
  3. darkshadow

    darkshadow 1 ton status

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Posts:
    12,250
    Likes Received:
    0
    Location:
    C-eh-N-eh-D-eh
    the switch or the thing that makes it delay is gone mine dose the same thing have to twist it on and off, pita,

    i was tolt swich
     
  4. 84gmcjimmy

    84gmcjimmy 1 ton status

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Posts:
    12,838
    Likes Received:
    0
    Location:
    B.C. CANADA
    this is what happens...
    I go and sit in the seat, and twist the little switch into "low"...nothing happens. I wiggle it a bit each way until I can find it, then it works. When I go to pull it down into "high" it doesn't move at all.
    So I need a new switch? How hard is that to replace?
     
  5. 84gmcjimmy

    84gmcjimmy 1 ton status

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Posts:
    12,838
    Likes Received:
    0
    Location:
    B.C. CANADA
    Well for some reason it works now. Both low and high without and wiggling.
    Very strange:confused:
     
  6. diesel4me

    diesel4me 1 ton status Premium Member

    Joined:
    Jul 24, 2003
    Posts:
    17,534
    Likes Received:
    920
    Location:
    Massachussetts
    My "delay wipers" dont work right too!

    My 79 C10 "Bonanza" has delay wipers,and they only work on low or high,the delay setting only works when it feels like it!--I was told they had lots of of problems with the "black box" or "brain" that controls it--could be the switch too--I looked in every truck in the junkyards,only 1 had the same setup,and someone already robbed the brain box..:frown1: --if I get aggravated enough I'll put in my other "non delay" style motor and switch from my 74 k20,which is now being cannibalized for parts before the crusher gets it---with my luck the wiring harness will probably be completely different or something!!:surepal: so as long as they still wipe,I'm not touching it!!...:crazy:
     
  7. 84gmcjimmy

    84gmcjimmy 1 ton status

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Posts:
    12,838
    Likes Received:
    0
    Location:
    B.C. CANADA
    LOL thats no good, hopefully mine isn't as stubborn, and just stays working now!
    thanks.
     
  8. mouse

    mouse 1/2 ton status

    Joined:
    Nov 10, 2003
    Posts:
    1,448
    Likes Received:
    0
    Location:
    Great Falls Mt
    Last year I tried to find a factory delay setup for the truck. In all the junk yards I could not find a single brain box. That was enough to keep me away from the factory delay. I found an aftermarket kit to work.

    By the way, I vote switch.
     
  9. dontoe

    dontoe 3/4 ton status GMOTM Winner

    Joined:
    May 7, 2004
    Posts:
    9,070
    Likes Received:
    0
    Location:
    Hickory, N.C.
    My old '82 K-10 Silverado had a really strange quirk. Unless you pulled the fuse the wipers would make one pass every hour or so. Had many, many people tell me I left my ignition/wipers on.
     
  10. 84gmcjimmy

    84gmcjimmy 1 ton status

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Posts:
    12,838
    Likes Received:
    0
    Location:
    B.C. CANADA
    Dontoe, that is definitly weird!! I would suppose it got annoying quick?
     
  11. big jimmy 91

    big jimmy 91 1/2 ton status

    Joined:
    Feb 21, 2004
    Posts:
    639
    Likes Received:
    0
    Location:
    Northwestern Ontario Canada
    You can eliminate the brain box by unpluging it and putting the two plugs together (I did it on my 85 1/2 ton)

    This will just leave a dead spot in the switch where the delay portion is but it still works for running them

    Steve , it sounds like a bad switch or broken wires to the switch
     
  12. diesel4me

    diesel4me 1 ton status Premium Member

    Joined:
    Jul 24, 2003
    Posts:
    17,534
    Likes Received:
    920
    Location:
    Massachussetts
    Thanks!!

    Thats what I'm gonna do if it starts acting goofy again!--I might be selling the 79 C10 anyway-...thanks for the info!.:crazy:
     

Share This Page