Dismiss Notice

Welcome To CK5!

Registering is free and easy! Hope to see you on the forums soon.

Score a FREE t-shirt and membership sticker when you sign up for a Premium Membership and choose the recurring plan.

WTO Hydro Question

Discussion in 'The Garage' started by SCJimmy, Feb 14, 2004.

  1. SCJimmy

    SCJimmy 1/2 ton status

    Joined:
    Mar 7, 2003
    Posts:
    406
    Likes Received:
    0
    Location:
    Simpsonville, South Carolina
    Installed the WTO hydro setup with a ORD crossover on my D60. Matt mod'ed my 2wd box, and I'm running his 1.5" ram.

    Truck tracked straight without the ram installed on the mod'ed box. After installing the ram, the steering has a slight pull to the left. With the front end off of the ground, and the engine idling, the front wheels will slowly move to the left stop, with no steering input.

    Is this typical for the hydro setup, or do I need to follow up with Matt?

    I love the way the truck handles now, even without mods to the pump. Just curious about the centering setup.

    Byron
     
  2. Stomper

    Stomper ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ GMOTM Winner

    Joined:
    May 11, 2002
    Posts:
    3,767
    Likes Received:
    0
    Location:
    Iowa
    I remember this question from the past, some time and it is normal from what I remember. /forums/images/graemlins/peace.gif
     
  3. Ryan B.

    Ryan B. 3/4 ton status GMOTM Winner

    Joined:
    Jul 18, 2001
    Posts:
    5,693
    Likes Received:
    0
    Location:
    CA
    I remember someone else had this problem too...
    I don't think that is normal because mine doesn't do that when jacked up in the air. The wheels stay wherever you point them until you turn the wheel a little and give it more input.
     

Share This Page