TBI motor ?

Discussion in 'The Engine Bay' started by heavy iron, May 11, 2017.

  1. heavy iron

    heavy iron Registered Member Premium Member

    Joined:
    May 1, 2016
    Posts:
    43
    Likes Received:
    3
    Location:
    MA south coast
    Well it's popping threw the TBI unit some times . With a vacuum leak cause it cause it's never popped threw it before driven this motor for a year now 1990 suburban TBI 350 . Or it's had a vacuum leak long enough to burn a valve . Just went outside and sprayed the intake and it does make a change in idle so I do have a vacuum leak never had a motor pop threw carb or TBI unit with a vacuum leak
     
  2. heavy iron

    heavy iron Registered Member Premium Member

    Joined:
    May 1, 2016
    Posts:
    43
    Likes Received:
    3
    Location:
    MA south coast
    Well changed the intake gasket .that wasn't it . still pops under a load but not all the time . I'm going to do a compression test next
     
  3. Bent77

    Bent77 Desert Solitaire Premium Member GMOTM Winner

    Joined:
    Dec 3, 2002
    Posts:
    14,390
    Likes Received:
    14,226
    Location:
    colorado
    Build(s):
    1
    How's the timing?
     
  4. heavy iron

    heavy iron Registered Member Premium Member

    Joined:
    May 1, 2016
    Posts:
    43
    Likes Received:
    3
    Location:
    MA south coast
    It's set at zero ° just put a new cap on it and new coil no luck . Going to change the control module tomorrow.
     
  5. heavy iron

    heavy iron Registered Member Premium Member

    Joined:
    May 1, 2016
    Posts:
    43
    Likes Received:
    3
    Location:
    MA south coast
    And I did unplug the brown black wire before I set the timing
     
  6. heavy iron

    heavy iron Registered Member Premium Member

    Joined:
    May 1, 2016
    Posts:
    43
    Likes Received:
    3
    Location:
    MA south coast
    It's tan @ black
     
  7. heavy iron

    heavy iron Registered Member Premium Member

    Joined:
    May 1, 2016
    Posts:
    43
    Likes Received:
    3
    Location:
    MA south coast
    Going to put a new timing chain in it
     
  8. heavy iron

    heavy iron Registered Member Premium Member

    Joined:
    May 1, 2016
    Posts:
    43
    Likes Received:
    3
    Location:
    MA south coast
    Didn't put the timing chain in. Worked on cleaning all the grounds on the motor and body . Now it only popps when it's hot under a load.
     
  9. heavy iron

    heavy iron Registered Member Premium Member

    Joined:
    May 1, 2016
    Posts:
    43
    Likes Received:
    3
    Location:
    MA south coast
    Fixed it went to install the module and the bolt broke so I order a new distributor runs great now . But idle is a little ruff always was . Found out when I had the computer out it has a jet performance chip in it . How are they ?
     

Share This Page