Got my 77 running! Video clips!

Discussion in 'The Garage' started by Russell, Jan 17, 2006.

  1. Russell

    Russell LLY Escalade Status Premium Member GMOTM Winner

    Joined:
    Jun 23, 2000
    Posts:
    8,119
    Likes Received:
    814
    Location:
    Edmonton, Alberta
    Build(s):
    2
  2. muddybuddy

    muddybuddy 3/4 ton status

    Joined:
    Jan 29, 2004
    Posts:
    8,933
    Likes Received:
    1
    Location:
    Fairfax Station VA
    looks like you took one out of branndonc's book with the video. im sure someone will chim in with whats wrong
     
  3. 2High4U

    2High4U 1/2 ton status

    Joined:
    Aug 20, 2005
    Posts:
    542
    Likes Received:
    0
    Location:
    Felton Pennsylvania
    sounds to me like a broken rod.
     
  4. BranndonC

    BranndonC 3/4 ton status

    Joined:
    Mar 18, 2002
    Posts:
    8,591
    Likes Received:
    0
    Location:
    Anaheim, Ca
    nice vid! lol too bad about the knock though
     
  5. broncoman6524

    broncoman6524 1/2 ton status

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Posts:
    2,469
    Likes Received:
    1
    Location:
    chuluota Fl
    that sounds to me like a thrown rod or a bearing
     
  6. captaininsano

    captaininsano 1/2 ton status

    Joined:
    May 4, 2004
    Posts:
    233
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bay Area, CA
    hope you don't plan on re-using that crank....
     
  7. Russell

    Russell LLY Escalade Status Premium Member GMOTM Winner

    Joined:
    Jun 23, 2000
    Posts:
    8,119
    Likes Received:
    814
    Location:
    Edmonton, Alberta
    Build(s):
    2
    I'm really hoping it is a shot bearing. If its a busted rod, I can't easily fix it then =/

    I'm gonna buy one of those master rebuild kits, cept get the cam stuff replaced with a set of flat tops for it. Do a quick balance job, and re-install it with fresh rings, new seals, bearings and a nice cam I'm not using.
     
  8. tRustyK5

    tRustyK5 Big meanie Staff Member Super Moderator GMOTM Winner Author

    Joined:
    Jul 23, 2000
    Posts:
    37,323
    Likes Received:
    2,972
    Location:
    E-town baby!
    Build(s):
    1
    I had a knock like that with my old 355. I installed the dust shield for the 465 a little wrong and the offset on the crank was hitting the tab on the dust shield once per rev. I almost pulled it to send to sbc heaven before I found what was wrong...

    Rene
     
  9. Russell

    Russell LLY Escalade Status Premium Member GMOTM Winner

    Joined:
    Jun 23, 2000
    Posts:
    8,119
    Likes Received:
    814
    Location:
    Edmonton, Alberta
    Build(s):
    2
    I'm gonna take a closer look at the flywheel area tommorow, just incase, but I'm thinkin it's a rod knock :(
     

Share This Page